Na prípravu potrebujeme kačicu, soľ a rascu.
Mrazená kačica sa musí najskôr pomaly rozmraziť, bez nejakého urýchlenia. To trvá aj celý deň, preto je dobre vybrať mrazenú kačicu o deň skôr. Po rozmrazení ju opláchneme studenou vodou a utrieme do sucha ako z vonku tak aj z vnútra.
Pri pečení kačice musíme počítať s dlhou dobou tepelnej úpravy. Je vyskúšané, že kačica je dokonale mäkká, keď ju pečieme asi päť hodín.
Do kačacej kože a do vnútra kačice votrieme asi lyžičku soli. Necháme chvíľu odležať. Zapneme rúru na najvyšší stupeň. Pripravíme si pekáč s vekom. Veko musí dobre priliehať. Kačicu vložíme do nádoby na pečenie a z oboch strán posypeme rascou. Otočíme ju na prsia a podlejeme asi decilitrom vody, viac nie. Pekáč zakryjeme pokrievkou, vložíme do rozpálenej rúry a teplotu znížime na 100 stupňov Celzia.
Dve a pol hodiny zvoľna pečieme, potom pečenú kačicu obrátime na chrbát a pečieme ďalšie dve hodiny.