Ako správne uvariť kukuricu

Ako správne uvariť kukuricu

 

Aj vy sa už tešíte na prvé klásky varenej kukurice? Potom vám určite padne vhod recept ako ju pripraviť,

aby bola mäkká a šťavnatá.

 

Potrebujeme:

Kukuricu

Obyčajné maslo

Soľ

Postup:

Kukuricu zbavíme listov a všetkých vlákien.

Do väčšieho hrnca dáme vodu, necháme ju zovrieť. Keď sa voda už varí, vložíme do nej očistenú

kukuricu a varíme pomaly 15 – 20 minút. 

Čas je pri varení kukurice dôležitým faktorom. Dlhé varenie kukurici neprospieva a zrnka tvrdnú.

Preto priebežne kontrolujeme vidličkou pružnosť a mäkkosť zrniek. Po uvarení kukuricu vyberieme

a necháme ju odkvapkať z vody. Poukladáme na ňu maslo, ktoré sa krásne rozpustí, posolíme podľa

chuti a môžeme konzumovať.