
Aj vy sa už tešíte na prvé klásky varenej kukurice? Potom vám určite padne vhod recept ako ju pripraviť,
aby bola mäkká a šťavnatá.
Potrebujeme:
Kukuricu
Obyčajné maslo
Soľ
Postup:
Kukuricu zbavíme listov a všetkých vlákien.
Do väčšieho hrnca dáme vodu, necháme ju zovrieť. Keď sa voda už varí, vložíme do nej očistenú
kukuricu a varíme pomaly 15 – 20 minút.
Čas je pri varení kukurice dôležitým faktorom. Dlhé varenie kukurici neprospieva a zrnka tvrdnú.
Preto priebežne kontrolujeme vidličkou pružnosť a mäkkosť zrniek. Po uvarení kukuricu vyberieme
a necháme ju odkvapkať z vody. Poukladáme na ňu maslo, ktoré sa krásne rozpustí, posolíme podľa
chuti a môžeme konzumovať.