Blíži sa sviatok všetkych zamilovaných a vy rozmýšlate, ako prekvapiť svoju polovičku? Pamätajte, že nie všetko je len o drahých darčekoch a radosť tomu druhému môže spraviť aj úplná maličkosť. O to viac poteší, ak je to pripravené vlastnoručne a s láskou. Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok, tak urobte svojej polovičke radosť chutným dezertom. Prinášame Vám inšpiráciu na sladké valentínske prekvapenie.
ČOKOLÁDOVÉ SRDCE
K Valentínu neodmysliteľne patria srdiečka a čokolády. V kombinácii so sladučkým ovocím je to skutočná pochúťka. Na tomto dezerte si pochutíte určite všetci a z fúzie sladkých chutí sa doslova roztopíte. Samozrejme, nejde vôbec o nič náročné a pripraviť ich dokáže aj kuchynský amatér. :)
Čo potrebujeme?
500 g kvalitnej čokolády
1 bal. čokoládových chipsov
1 vajíčko
2 ČL vody
45 g smotany na šľahanie
30 g masla
1/2 ČL brandy (nepovinné)
Postup
Ako prvé si pripravíme čokoládovu polevu rozpustením masla a čokoládových chipsov. Miešame až kým sa všetko neroztopí a nepremieša. V miske si vyšľaháme vajcia a pridáme vodu, čokoládu a brandy. Čokoládovu hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 160°C. Pečieme cca 20 - 25 minút a po vychladnutí si vykrojíme srdiečka. V druhej miske si do husta vyšľaháme smotanu. Pred podávaním ozdobíme dezert šľahačkou, čokoládovou polevou a prípadne malinami a lístkom mäty.
Na týchto čokoládovo-jahodových srdiečkach si pochutíš nielen ty, ale aj tvoja polovička, ktorá sa z fúzie sladkých chutí doslova roztopí. Samozrejme, nejde vôbec o nič náročné a pripraviť ich dokáže aj kuchynský amatér. Ak neveríš, pozri si náš videorecept.